Budapesti Nyári Fesztivál
Archív oldal!

Kérjük, használja a keresőt:
×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 63


A tavaly Gramophone Díjjal kitüntetett Jacques Loussier generációjának azon képviselője, akinek stílusa nem sorolható egyik zenei műfajba sem. Eddigi munkásságát változatosság és meglepő zenei ötletek jellemzik. Loussier mindig ott tűnik fel, ahol legkevésbé várjuk. Johann Sebastian Bach műveinek jazz adaptációival lett világhírű, de ezen kívül részt vett számos más produkcióban is, valamint többszáz mozi és tévéfilm zenéje fűződik a nevéhez.

Negyvenöt évesen döntött úgy, hogy visszavonul, mert idejét a zenei kutatómunkának akarta szentelni. Pályafutásának misztikus korszaka volt ez, amelynek során misét komponált és addigi tapasztalatait végül a Lipcsei Mester nyomdokain haladva tökéletesítette. A jazz és a klasszikus zene harmóniáinak egyedülálló ötvözésében Vivaldi, Ravel, Satie, Debussy és Schumann is nagy hatással voltak rá.

Mással össze-nem-téveszthető virtuóz előadói stílusa és merész zenei kísérletei hallatán jelentette ki a híres francia zenetudós, Bernard Gavoty, hogy „Loussier minden kétséget kizáróan sajátságos stílusával a világ legjobb zongoristája”.

Karrierjének fél évszázados összefoglalásaként tavaly The 50th Anniversary Recording címmel készített albumot, amely egyfajta visszatekintés a Loussier Trio történetének eddigi legjelentősebb állomásaira, ugyanakkor egyfajta jövőképet is sejtet, főleg a Chromatic Fantasia című szerzeménnyel. A zongorista-zeneszerző állítja, az album csupán egy állomás a még előtte álló hosszú úton. „Talán soha nem zongoráztam ilyen jól” – nyilatkozta Loussier elégedetten az albumról. – „Úgy gondolom, ezek után bizakodva várhatjuk a századik évfordulót!”

Jegyárak: 11.900Ft, 9.900Ft, 8.900Ft, 6.900Ft



KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: iroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató

Bonnie & Clyde Nyereményjáték
2019 Játékszabályzat


Nyereményjáték szabályzat
IMPRESSZUM
A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!