Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

„Négy évszak és más...” Horgas Eszter fuvolaművész és a ClassJazz Band

Városmajori Szabadtéri Színpad
2018. augusztus 31. péntek, 19:30

színlap

Vivaldi-Horgas:

„Négy évszak és más...”

Horgas Eszter fuvolaművész és a ClassJazz Band

koncertje

2018. augusztus 31. (péntek) 19:30 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad

Vivaldi legismertebb versenyművei 21. századi felfogásban, Horgas Eszter és a ClassJazz Band zenekar átiratában szólalnak meg a kiváló fuvolaművész legújabb koncertjén a Városmajorban. A formáció fáradhatatlanul keresi és találja meg az átjárókat a könnyű és a komolyzenei műfajok között. Horgas Eszter 1992 óta szólistaként koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. A klasszikus zenei hangversenyek mellett hosszú idő óta különleges produkciók megvalósítására törekszik. A „Négy évszak és más…” koncerten saját zenekara mellett a Kecskeméti Vonós Kamarazenekar kíséretében szólaltatja meg Vivaldi leghíresebb zeneművéből építkező, abból inspirálódó, egyedi zenéjét.

Horgas Eszter, úgy is mint Vivaldi társszerzője a közreműködő zenekar kiválasztásáról:

„Sokat gondolkodtam azon, ki lehetne az a zenekar, amely az ezzel a produkcióval járó speciális követelményeknek meg tudna felelni. Nevezetesen, értse a gondolatmenetemet, tudja, értse, hogy most valami különleges dolgot csinálunk együtt, mármint a zenekarom (ClassJazz Band) és ők! Milyen érdekes lesz, hogy játszom külön az én zenekarommal, aztán játszom velük, és játszunk együtt, mindannyian! Legyenek részesei a játéknak, „vegyék a lapot”, élvezzék az új teremtését!
Legyen rutinjuk abban is, hogy egy kreatív szólistát kísérnek, nem is kísérnek, hanem együtt működnek, gondolkodnak vele. A pontosság, kiváló hangszeres tudás nyilván alapkövetelmény! Elolvastam róluk, amit lehetett, láttam, hogy kikkel dolgoztak már együtt, elismerésre való a lista! Őket választottam, az első próba és az első koncert meggyőzött: jól választottam!”

Közreműködik:
Horgas Eszter, fuvola

A Class Jazz Band zenekar tagjai:

Dajka Krisztián (gitár)
Hárs Viktor (basszus)
Kaszás Péter (dobok)
Pusztai Csaba (ütőhangszerek)
Révész Richárd (zongora)

És a Kecskeméti Vonós Kamarazenekar

Vezényel: Gerhát László

Horgas Eszter

A közönség és a kritikusok egyaránt ünneplik egyedülálló hangszeres teljesítményét, izgalmas, műfaji határokat átlépő feldolgozásait, valamint varázslatos, megindító előadásait. A virtuóz fuvolista a klasszikus zenei hangversenyek mellett olyan új repertoárt hozott létre, mely nem ismer műfaji határokat. A klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát csak akkor emelheti a szóló hangszerek közé, ha új irodalmat hoz létre. Olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Vivaldi, Bach, Verdi, Puccini, Bizet, Bernstein vagy Gershwin.

Eszter személyes varázsa, és bravúros hangszeres tudása évről évre új, jobbnál jobb produkciókat inspirál, ami a legkeresettebb szóló hangszeres zenészek közé emeli őt, a Városmajori Szabadtéri Színpad immár egyik legkedveltebb visszatérő művészei közé tartozik.

ClassJazz Band

Az együttes Horgas Eszter kezdeményezésére jött létre 1999-ben, hogy a "cross-over" műfajt népszerűsítse, mely a különböző zenei műfajokat egy zenei rendszerben egyesíti. Erre alkalmas partnerre talált a Creative Art Trióban, akik ezen a téren Magyarországon úttörő munkát végeztek már az azt megelőző 10 évben is (Chopin, Debussy, kamarazenei és szimfonikus megközelítések). Repertoárjukon klasszikus és jazz szerzők művei, illetőleg az azokból készített átiratok szerepelnek, de a népzenei hatás is gyakran érezhető.

Kecskeméti Vonós Kamarazenekar

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar 1966-ban alakult kecskeméti zenetanárokból, zenét tanuló fiatalokból. 2013 óta dolgoznak ismét a Hírös Agóra Kulturális Központ égisze alatt. Az 52. éves Szimfonikus Zenekar Bács-Kiskun megye egyetlen szimfonikus együtteseként igen fontos szerepet tölt be elsősorban Kecskemét kulturális életében és a Kodályi zenei hagyományok ápolásában. Az elmúlt félszáz esztendő egyértelműen bizonyította a zenekar létjogosultságát, méltó rangját, hiszen az évtizedek alatt a megyeszékhely zenei életének egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált.

Az együttes a „hírös” város fesztiváljainak, jeles alkalmainak, népszerű résztvevője, Kodály szimfonikus műveinek avatott megszólaltatója, emellett nagy hangsúlyt fektet a fiatalok tehetséggondozására is, ezért évente hangversenyt ad a Kodály Iskola kiemelkedő tehetségű hangszeres növendékeivel, ezzel is elősegítve pályájuk indulását. A zenekar a fiatalok zenei nevelését segíti ifjúsági hangversenyeivel. Az 1980-as évek óta számos nemzetközi hírű szólista és karmester lépett fel a zenekarral, mint például: Kocsis Zoltán, Rost Andrea, Miklósa Erika, Ránki Dezső, Gyenyisz Macujev, Kobayashi Ken Ichiro, Medveczky Ádám. Az együttes rendszeres partnere a Nemzeti Énekkar, valamint a Debreceni Kodály Kórus.

1996-tól Gerhát László irányítja a zenekar művészi munkáját, a zenekart 2016-ban Kecskemét Város Közgyűlése Kodály díjjal tüntette ki.

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!