Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Vive la France! – Piaf 100 - szimfonikus filmzene-koncert

2015-s előadás archívum
csütörtök, 23 július 2015 20:00
ITT VÁLTSA MEG HAJÓJEGYÉT Aludjon Budapesten színházjeggyel!

színlap

Vive la France! – Piaf 100

szimfonikus filmzene-koncert

premier

2015. július 23. (csütörtök) 20 óra

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház produkciója.

A James Bond 60 és a Filmzene a világ körül filmzene-koncertek után idén francia tematikával folytatjuk a nagysikerű sorozatot. A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncert a francia mozi, valamint a Franciaországról szóló filmek és filmzenék előtt tiszteleg.

A programban olyan jól ismert, Oscar-díjas zeneszerzők slágerei szerepelnek, mint a David Leannel együtt dolgozó Maurice Jarre (Arábiai Lawrence, Doktor Zsivágó), Michel Legrand (Cherbourgi esernyők) vagy Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete). A válogatásban Párizs szépségeiről szóló filmek (Parfüm: Egy gyilkos története, A da Vinci-kód), francia musicalek (Nyomorultak, Miss Saigon), az örökérvényű A Profi c. film vagy a Moulin Rouge dalai is megjelennek.

A koncert csúcspontjaként külön tematikus blokkban emlékezünk meg a 100 éve született Edith Piafról. Az est külföldi sztárvendége az egyik legnépszerűbb francia énekesnő, Élodie Frégé Piaf-dalokkal tiszteleg a valaha élt legnagyobb francia énekesnő emléke előtt. A fiatal, bájos dalszerző és sanzonénekesnő a Magyarországon is ismert Nouvelle Vague zenekar egyik énekesnője, a közönség igazi kedvence, aki először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Gájer Bálint - vagy ahogy sokan a TV2 műsorából ismerhetik -, a swing hercege minden embert táncra perdít zenéjével. Ő mai magyar swing'n'pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amelyeket fiatal kora és karrierje ellenére magáénak tudhat.

Veres Mónika négyévesen már a Magyar Rádió szignálját énekelte, tagja volt az Operaház gyermekkórusának, és még a tizenötöt sem töltötte be, mikor megnyerte első díját egy külföldi fesztiválon. 1996-tól kezdődően három év alatt több mint 200 alkalommal szerepelt különböző rendezvényeken. Azóta a Fonogram-díjtól az Emerton-díjig majd' minden fontosabb elismeréssel megjutalmazták, színpadra lépett az ország legnevesebb zenészeivel, és több száz slágerhez kölcsönözte hangját vokalistaként. Az egykori bájos kislány, aki csak annyit kért: "papa, ne félts", már felnőtt, és igazi dívaként aratja sikereit immár szóló énekesnőként.

Sztárvendég: Élodie Frégé, Gájer Bálint és Veres Mónika Nika
Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra
Vezényel: Nic Raine
Ötlet és koncepció: Hubai Gergely
Producer: Bán Teodóra

Élodie Frégé

A bájos Élodie Frégé a francia pop-sanzon ragyogó csillaga. A fiatal dalszerző-sanzonénekes a magyarországon is népszerű Nouvelle Vague zenekar egyik énekesnője.
Már hat évesen elkezdett érdekelődni a zene iránt, nyolc éves korától gitárórákat vett. A Star Academy tévés tehetségkutató 3. évadának megnyerésével tett szert hírnévre. Négy albumot jelentetett meg eddig (Elodie Frégé, Le jeu des 7 erreurs, La fille de l'après midi, Amuse bouches), François Ozon Született feleség c. filmjében színésznőként is bemutatkozott, zsűrizést vállalt a D8 csatorna Nouvelle Star című tehetségkutatójában.
Legújabb albuma, az Amuse bouches 2013 júniusában jelent meg, hangulatában a rejtélyes Párizst ötvözi a forró Miamival. Az album hömpölygő zenéjét és a dalok előadóját egyaránt öröm, játékosság és érzékiség jellemzi.
Élodie különleges tehetség és egyéniség, igazi közönségkedvenc. Először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Edit Piaf-dalokat énekelve.

videó

jegyvásárlás

2015/07/23 Csütörtök 20:00 | Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegyvásárlás

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Kiemelt partnereink
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!