Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad
Vive la France! – Piaf 100 - szimfonikus filmzene-koncert
2015-s előadás archívum

ITT VÁLTSA MEG HAJÓJEGYÉT Aludjon Budapesten színházjeggyel!

színlap

Vive la France! – Piaf 100

szimfonikus filmzene-koncert

premier

2015. július 23. (csütörtök) 20 óra

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház produkciója.

A James Bond 60 és a Filmzene a világ körül filmzene-koncertek után idén francia tematikával folytatjuk a nagysikerű sorozatot. A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncert a francia mozi, valamint a Franciaországról szóló filmek és filmzenék előtt tiszteleg.

A programban olyan jól ismert, Oscar-díjas zeneszerzők slágerei szerepelnek, mint a David Leannel együtt dolgozó Maurice Jarre (Arábiai Lawrence, Doktor Zsivágó), Michel Legrand (Cherbourgi esernyők) vagy Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete). A válogatásban Párizs szépségeiről szóló filmek (Parfüm: Egy gyilkos története, A da Vinci-kód), francia musicalek (Nyomorultak, Miss Saigon), az örökérvényű A Profi c. film vagy a Moulin Rouge dalai is megjelennek.

A koncert csúcspontjaként külön tematikus blokkban emlékezünk meg a 100 éve született Edith Piafról. Az est külföldi sztárvendége az egyik legnépszerűbb francia énekesnő, Élodie Frégé Piaf-dalokkal tiszteleg a valaha élt legnagyobb francia énekesnő emléke előtt. A fiatal, bájos dalszerző és sanzonénekesnő a Magyarországon is ismert Nouvelle Vague zenekar egyik énekesnője, a közönség igazi kedvence, aki először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Gájer Bálint - vagy ahogy sokan a TV2 műsorából ismerhetik -, a swing hercege minden embert táncra perdít zenéjével. Ő mai magyar swing'n'pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amelyeket fiatal kora és karrierje ellenére magáénak tudhat.

Veres Mónika négyévesen már a Magyar Rádió szignálját énekelte, tagja volt az Operaház gyermekkórusának, és még a tizenötöt sem töltötte be, mikor megnyerte első díját egy külföldi fesztiválon. 1996-tól kezdődően három év alatt több mint 200 alkalommal szerepelt különböző rendezvényeken. Azóta a Fonogram-díjtól az Emerton-díjig majd' minden fontosabb elismeréssel megjutalmazták, színpadra lépett az ország legnevesebb zenészeivel, és több száz slágerhez kölcsönözte hangját vokalistaként. Az egykori bájos kislány, aki csak annyit kért: "papa, ne félts", már felnőtt, és igazi dívaként aratja sikereit immár szóló énekesnőként.

Sztárvendég: Élodie Frégé, Gájer Bálint és Veres Mónika Nika
Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra
Vezényel: Nic Raine
Ötlet és koncepció: Hubai Gergely
Producer: Bán Teodóra

Élodie Frégé

A bájos Élodie Frégé a francia pop-sanzon ragyogó csillaga. A fiatal dalszerző-sanzonénekes a magyarországon is népszerű Nouvelle Vague zenekar egyik énekesnője.
Már hat évesen elkezdett érdekelődni a zene iránt, nyolc éves korától gitárórákat vett. A Star Academy tévés tehetségkutató 3. évadának megnyerésével tett szert hírnévre. Négy albumot jelentetett meg eddig (Elodie Frégé, Le jeu des 7 erreurs, La fille de l'après midi, Amuse bouches), François Ozon Született feleség c. filmjében színésznőként is bemutatkozott, zsűrizést vállalt a D8 csatorna Nouvelle Star című tehetségkutatójában.
Legújabb albuma, az Amuse bouches 2013 júniusában jelent meg, hangulatában a rejtélyes Párizst ötvözi a forró Miamival. Az album hömpölygő zenéjét és a dalok előadóját egyaránt öröm, játékosság és érzékiség jellemzi.
Élodie különleges tehetség és egyéniség, igazi közönségkedvenc. Először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Edit Piaf-dalokat énekelve.

videó

jegyvásárlás

2015/07/23 Csütörtök 20:00 | Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegyvásárlás
HíREK - INFORMÁCIÓK
Közlekedési információ
További hírek, infomációk
Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

ARCHÍVUM
2017 előadás archívum
2016 előadás archívum
2015 előadás archívum
2014 előadás archívum
2013 előadás archívum
2012 előadás archívum
2011 előadás archívum
2010 előadás archívum
2009 előadás archívum
2008 előadás archívum
Kiállítás archívum
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1065 Bp., Nagymező utca 68.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Miklós Melánia
Design és fejlesztés:
bakonyiART

Minden jog fenntartva!