Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Drogellenes Világnapi koncert (korábbi kezdés: 19.00)

2016-s előadás archívum
vasárnap, 26 június 2016 19:00

színlap

ÉLJ TISZTÁN!
Drogellenes Világnapi koncert

2016. június 26. (vasárnap) 19 óra
Városmajori Szabadtéri Színpad

Helyre szóló regisztrációs jegyek: 500 Ft

Kísérőprogramok: 11 órától (ingyenes)

Az ENSZ által 1987-ben meghatározott nemzetközi Drogellenes Világnap alkalmából a Szabad Tér Színház a tavalyi egész napos programsorozathoz hasonlóan június 26-át ismét a kábítószer elleni küzdelemnek szenteli, ezúttal a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A drog évente 200 ezer ember haláláért felelős. A rendezvény a magyar zenei élet kiválóságainak közreműködésével, valamint az érintett szakterületek és karitatív szervezetek képviselőinek bevonásával és prevenciós programokkal kívánja megszólítani a társadalom különböző rétegeit, hogy felhívja a figyelmet a droghasználat veszélyeire és a prevenció fontosságára.

Az egész napos, családi rendezvény idén is egyedülálló gálakoncerttel zárul, amelynek fellépői maguk is csatlakoznak a program célkitűzéseihez. A különböző zenei műfajok (világzene, könnyűzene, jazz) ismert és népszerű előadói elsősorban a fiatalokat megszólítva kívánnak alternatívát mutatni a tudatosságra és a szabadidő tartalmas eltöltésére.

A Szabad Tér Színház rendezvénye.

Fellépnek: 
Snétberger Ferenc és tanítványai, Szirtes Edina Mókus, Jammal, Boggie, az InFusion Trio, a Szőke Nikoletta Quintet, a WindSingers és a Kállay-Saunders Band.

Zene: Kállay Saunders Band - Joy
music: Kállay Saunders András, Szepesi Zsolt, Tóth Ádám
lyrics: Kállay Saunders András
produced by: Szepesi Zsolt
P+C 2016 Egység Média
eredeti videoklip: https://youtu.be/AoHQjBDdLO0

fellépők B-S

BOGGIE

Csemer Boglárka BOGGIE énekes, dalszerző már évek óta a hazai zenei élet szereplője. Kisgyerek kora óta tudatosan készült a zenei pályára, folyamatosan képezte magát. A népzenétől, a klasszikus zenén, a jazzen és a popon keresztül sok mindenbe belekóstolt.

2013 áprilisában jelent meg első, csak saját dalokat tartalmazó nagylemeze, amelyen helyet kapott a Parfüm című szerzeménye is. 2014 januárjában Parfüm című videoklipje tett világszerte ismertté. Ő képviselte Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben a Wars for Nothing című dalával.

A Magyar Jazz Szövetség több ízben díjazott előadója, jelenleg a harmadik nagylemezén dolgozik.

Többször fellépett már a Budapesti Nyári Fesztivál rendezvényein, pl. a Jazzy Tower-sorozatban és az első Drogellenes Világnapi koncerten is. Ezúttal trió formációban adja elő legkedveltebb dalait.

www.boggieofficial.com
www.Facebook.com/BoggieOfficial

InFusion Trio

Az InFusion Trió az ország egyetlen looper zenekara, amely 2011 decemberében alakult. A formáció tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. Repertoárjukban feldolgozások, népdalok, mashup-ok, saját számok egyaránt hallhatók. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal és a rádiókból is jól ismert slágerekkel koncertezik.

Tagok:
Farkas Izsák – a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, szerepelt a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében és városmajori Halálos tavasz című előadásban, illetve számos jazz, rock és crossover formáció tagja (Random Trip, Pilvaker).

Simkó-Várnagy Mihály – szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja volt. A Roland Loop Világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezett volt.

Weisz Nándor – a Müncheni Zeneakadémián diplomázott, a Kocsis Zoltán vezette Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, számos jazz, folk, és pop formáció tagja.

A Cseh Tamás Program nyertes zenekar első lemeze, a Loop Me Up idén tavasszal jelent meg. A koncerten a nagylemez anyagán kívül az elmúlt évek legnagyobb slágereit is előadják saját feldolgozásukban. Olyan előadók dalait hallhatjuk új köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy épp a Daft Punk.

2015-ben a német és a magyar tévénézők is megismerhették őket, mindkét ország Got Talent tehetségkutatójának döntősei voltak.

www.facebook.com/InFusionTrio

Kállay Saunders Band

Kállay-Saunders András amerikai–magyar énekes, előadó, producer és zeneszerző, a 2010-es Megasztár 5 negyedik helyezettje. Anyai ágon az ősi magyar nemesi Kállay család leszármazottja. Ő képviselte Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Koppenhágában a Running című dalával.

2015-ben Bodoczki Ernő basszusgitárossal, Tóth Ádám gitárossal, Szabó Dániel billentyűssel és Prohászka Zsolt dobossal megalapította a Kállay Saunders Bandet, azzal a céllal, hogy a továbbiakban kizárólag élő zenei kísérettel lépjen fel. A formációval 2015 tavaszán jelent meg első önálló nagylemeze, a Delivery Boy. A 12 számos korongra a Running, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar dala is felkerült, de hiányzik róla például a Mary Joe című szerzemény, amellyel Fehérvári Gábor Alfréd aratott sikert. A dalokat Szakos Krisztián jegyzi társszerzőként.

www.facebook.com/kallasaundersofficial

Snétberger Ferenc és tanítványai feat. Toni Snétberger

A Kossuth-díjas gitárművész és zeneszerző zenész család tagjaként 1957-ben Salgótarjánban született. Már gyermekkorában édesapja volt a példaképe, aki szintén gitározott. Snétberger klasszikus zenét és jazzgitárt tanult. Ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert.

Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, és több albumon működik közre partnerként. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában, Vietnamban és az USÁ-ban. Fia, a szintén zenész, Toni Snétberger dobokon játszik.

2011-ben a Balaton közelében, Felsőörsön létrejött Snétberger Zenei Tehetség Központ alapító-névadója, művészeti igazgatója. E tevékenységéért, a szegény sorból származó tehetségek felkarolásáért is számos rangos elismerésben részesült, így a Tehetség Nagykövete kitüntető címben, 2015-ben a Hazám-díjjal ismerték el Snétberger Ferenc életművét.

Fellépnek:
Snétberger Ferenc – gitár
Danyi Csaba – gitár
Farkas Zsolt – zongora
Szajkó Adrián – bőgő
Toni Snétberger – dob

www.snetberger.com
www.facebook.com/snetberger

fellépők SZ-W

Szirtes Edina Mókus

A fergeteges humorú kecskeméti lányt (jelentős) korkedvezménnyel vették fel a szegedi konzervatóriumba, és lévén a legkisebb, a többiek anyáskodásának köszönheti azt a nevét, amit (lassan) világszerte ismernek. Hegedűművész diplomájával évek óta szinte le sem jön a színpadról, szenzációsan énekel – lényegében lényegtelen, hogy mit.

Szirtes Edina Mókus a magyar world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája. Nagyon ritka koktél az övé: virtuózan rutinos profi, s közben száz százalék természetes egyéniség. Hol folkos, hol sanzonos, hol keleties, hol kortárs zenés hangzásban utazik, de markáns hegedűfutamai és száz közül is felismerhető, sodró-nyers énekhangja mindenféle áramlatokon felül emelik. Szerelem és kínai filozófia, égbemászás és földönjárás, misztérium és vagányság… Szirtes Edina Mókus természeti jelenség. Róla nevezném el az első magyar hurrikánt, Katrina és Sandy hazai rokonát.” (Lackfi János)

www.szirtesedinamokus.com
www.facebook.com/SzirtesEdinaMokus

Mókus vendége:

Fekete Jammal János

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni, majd később beatboxolni. A Kőbányai Zenei Stúdióban dobszakon végzett 2011-ben. Minden stílusú zenét kedvel, ennek megfelelően sok féle zenekarban játszik. A zenekarokon kívül színházban is zenél, itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxal egészíti ki a színdarabot.

www.facebook.com/ beatbox.jammal

Szőke Nikoletta Quintet

Szőke Nikoletta, Junior Prima-díjas jazzénekesnő 1983-ban született Zalaegerszegen zenész családban. Noha cimbalmos édesapja révén születésétől zene veszi körül, zenei tanulmányokat csak az érettségi vizsgát követően kezdett el folytatni az ismert és elismert magyar jazz énekes, Winand Gábor növendékeként 2002 januárjában. 2005-ben, a Shure Montreux International Jazz Voice Competition első és közönségdíját kapta a mezőny legfiatalabbjaként. Debütáló lemeze 2008 októberében jelent meg Golden Earrings címmel. Ezt számos hazai és nemzetközi fellépés követte, több saját lemez, valamint vendégszereplések más zenészek albumain. 2015-ben a JazzMa.hu olvasói az "Év énekesnője" címet ítélték neki. Szakmai sikerei mellett két kicsi gyermek, Bianka és Milán boldog anyukája, akiket férjével, az ismert és elismert bőgőművésszel, Barcza Horváth Józseffel együtt nevelnek.

A koncerten quintet formációjával könnyűzenei jazz-feldolgozásokat ad elő.

www.nikolettaszoke.com
www.facebook.com/NikolettaSzoke

WindSingers

Az együttes alapformációja 2011-ben alakult egy iskolai rendezvény kapcsán: a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola egyik vizsgakoncertjén léptek fel először, és annyira megtetszett nekik az a capella műfaj, hogy úgy döntöttek, folytatni szeretnénk a közös munkát. 2013 nyarán a Grazi Nemzetközi Vokal Total A Cappella versenyen pop kategóriában ezüst minősítést szereztek, majd 2014-ben ugyanezen a megmérettetésen jazz kategóriában ezüst, míg Pop kategóriában bronz minősítéssel tértek haza.

Szoprán: Gazda Fanni
Szoprán: Vers Dóra
Alt: Törőcsik Hanna
Tenor: Nagy-György Márton
Basszus: Magyaróvári Viktor

www.windsingers.hu
www.facebook.com/WindSingers

videó

jegyvásárlás

2016/06/26 vasármap 19:00 | Városmajori Szabadtéri Színpad jegyvásárlás

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!