Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Stacey Kent - koncert

2016-s előadás archívum
vasárnap, 12 június 2016 20:00

színlap

Stacey Kent koncert

jazz-koncert

2016. június 12. (vasárnap), 20 óra

Esőnap: június 13. (hétfő) 20 óra

A koncert várható vége: 21.40

Margitszigeti Szabadtéri SzínpadStacey Kent világhírnévig vezető útja akár egy hollywoodi film forgatókönyve is lehetne.

Amerikai diákként Európában tanult összehasonlító nyelvészetet, ám karrierje - a szintén akadémiai tanulmányokat folytató későbbi férjével, Jim Tomlinsonnal való találkozásuk után - 180 fokos fordulatot vett. Kölcsönös vonzódásuk mellett a jazz zene iránti rajongásuknak köszönhetően a közös hangot is hamar megtalálták, egy évvel később már zenei tanulmányokat folytattak Londonban.

Stacey robbanásszerű karrierjét csak néhány szárnypróbálgatás előzte meg, hiszen a különleges hangban és kisugárzásában rejlő lehetőséget szinte azonnal felismerte Humphrey Lyttelton, a BBC legendás jazz-szerkesztője, aki nemcsak lemezszerződést ajánlott a fiatal dívajelöltnek, hanem filmszerepet is a III. Richárd nagyszabású moziváltozatában. A mesébe illő történet azonban itt közel sem ért véget. A '97-ben megjelent, romantikus dalokat feldolgozó Close Your Eyes című lemezét a közönség és a szakma egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta. Röviddel ezután meghívást kapott Amerika egyik legnézettebb csatornájának, a CBC Sunday Morning című műsorába, amivel nemzetközi ismertséget szerzett.

Az énekesnő népszerűségét a megszámlálhatatlan fellépés mellett jól példázza, hogy napjaink legdivatosabb amerikai krimi írója, John Harvey is „megénekelteti” Stacey-t egy izgalmas történetében, vagy hogy a filmcsillag, Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is ő gondoskodott a fogadáshoz illő hangulatról.  Hogy egy „szakmaibb” példát is említsünk, a háromszoros Oscar-díjas dalszerző, Jay Livingston Billie Holiday és Ella Fitzgerald mellett említi Stacey Kent jazztörténeti jelentőségét.

A romantikus alkatú énekesnő majd minden dalát áthatják az érzelmek. Számaiban leggyakrabban szerelemről, románcról, romantikus történetekről mesél, amelyek időtlenségüknél, bájos és nem ritkán humorral fűszerezett előadásmódjuknál fogva fiataloknak és idősebbeknek egyaránt kedvesek.  Koncertjein nem ritka, hogy a széksorok között akár három generáció képviselő is helyet foglalnak.

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai jazzénekesnője, a világsztár jazzdíva először ad nagykoncertet kvartettjével a Margitszigeten.

www.staceykent.fr
www.facebook.com/StaceyKent

videójegyvásárlás

2016/06/12 vasárnap 20:00 | Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegyvásárlás

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!