Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad
2012-s előadás archívum

2012-s előadás archívum (112)

Bourdon Trio:

Ezeréves muzsika

tánc, ének és zene

Az együttes majd ezer év dallamait szólaltatja meg európai és hazai leírások, kották alapján, korabeli hangszereken. Játszanak egyházi dallamokat, trubadúr énekeket, tánczenéket és a magyar énekmondók repertoárjából. Hangszereik: a tekerőlant, a lantfélék egy-egy darabja és sokféle fúvós hangszer. A műsor részeként költeményeket, tréfás dalokat is hallhatunk.

Mare Temporis:

Udvarhölgyképző és apródoskola

reneszánsz játékok, 5 éves kortól

A Mare Temporis főként a reneszánsz kor történelmi hagyományait ápolja és terjeszti oktató, szórakoztató jelleggel. Ezúttal udvarhölgyképzővel és újra apródoskolával várják a kicsiket és szüleiket.

Tabulatúra Együttes:

Reneszánsz mulatság

zene és táncház gyerekeknek

A 2000-ben alakult régizene együttes a középkori, a reneszánsz és a kora barokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene széles körben történő megismertetését tűzte maga elé célul.

Apró Színház:

Szent György és a sárkány

vásári komédia óriás bábbal és táncház

A kecskebőr és gazdája, a dudás, valamint a világhírű Apró Színház bemutatja a félelmetes és legyőzhetetlen, bűzös szájú sárkányt. A gyerekek együtt drukkolhatnak a királylánynak, hogy sikerüljön megszabadulni a hatalmas veszedelemtől. Az előadást élőzenés táncház zárja.

Bourdon Trio:

Ezeréves muzsika

tánc, ének és zene

Az együttes majd ezer év dallamait szólaltatja meg európai és hazai leírások, kották alapján, korabeli hangszereken. Játszanak egyházi dallamokat, trubadúr énekeket, tánczenéket és a magyar énekmondók repertoárjából. Hangszereik: a tekerőlant, a lantfélék egy-egy darabja és sokféle fúvós hangszer. A műsor részeként költeményeket, tréfás dalokat is hallhatunk.

Aranyalma Zenekar:

Rózsa és Ibolya

reneszánsz mesetáncház

Az Aranyalma zenekar azokat az időket idézi, amikor az emberek még értették a madarak nyelvét, érezték a napsugár ízét a szőlőfürtön, ismerték az ünnepek rendjét, együtt tudtak keseregni és vigadni, s gyógyulni a zene ereje által. Közeli és távolabbi múltunk zenei kultúráját felhasználó előadásuk a Tündérkirály lányáról, Ibolyáról és királyfi szerelméről, Rózsáról szól, a boldogság megtalálásáról – sok verssel, zenével és tánccal.

Arasinda együttes:

Sípos-dudás táncok és énekek

koncert énektanulással

Az Arasinda török együttes 17 éve van jelen a magyar népzenei életben, fő célkitűzése szerint török népzenei feldolgozásokat játszik, és a török népzene változatosságát hivatott bemutatni eredeti hangszerekkel, illetve török nyelvű énekes előadásmóddal, melyet gyakran kiegészítenek improvizációs blokkok.

Tabulatúra Együttes:

Középkori és reneszánsz zene

hangszerbemutató koncert gyerekeknek

A 2000-ben alakult régizene együttes a középkori, a reneszánsz és a kora barokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene széles körben történő megismertetését tűzte maga elé célul. Műsoraikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak nemzeti hagyományaink és történelmi múltunk zenei emlékeinek, ezért historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak.

Mare Temporis:

Apródoskola és ügyességi játékok

reneszánsz játékok, 5 éves kortól

A Mare Temporis főként a reneszánsz kor történelmi hagyományait ápolja és terjeszti oktató, szórakoztató jelleggel. Tagjai a tánc- és fegyverbemutatók, színdarabok, mutatványos produkciók mellett fontosnak tartják, hogy a gyermekeket is megszólítsák.

Aranyalma zenekar:

Mátyás király juhásza

mese-táncház / Szent Margit-romok

Táncoltál-e, énekeltél-e már Mátyás király juhászával? Kíváncsi vagy, hogyan szerzi vissza kecskéit a tündérek segítségével és miként őrzi meg Mátyás király bizalmát?
Tudod-e hányféle hangszer születik egy pásztorfiú kezében, és hányféleképpen tudja őket jókedvében megszólaltatni?

Szamárfül Projekt:

A brémai muzsikusok

interaktív zenés bábelőadás

Előfordult már veled, hogy unatkoztál, vagy csak már nem volt annyira érdekes számodra a régi játékod? Darabunk főszereplő kislányával is ez történik. De Apa megmutatja, hogy egy kis fantázia és a régi játékok segítségével mennyi érdekes kalandban lehet része mindenkinek.

Aranyszamár Színház:

Királyos mesék

mesejáték óvodásoknak

Három „királyos” mesét láthatnak a gyerekek, amelyek Mátyásról, az igazságosról szólnak tanulságos történetet. A Király kenyeréből (Móra Ferenc meséje) megtudhatjuk, miért nincs a királynak kenyere és hogy hová lett a pénze. Pákolitz Istvántól az Egyszer volt Budán kutyavásár az ismert történet még izgalmasabb feldolgozása. Szintén tőle A királyné igazsága az egyetlen olyan, Mátyásról szóló mese, amelyben az igazságos király nem volt igazságos, ráadásul ezt Beatrix királynéval szemben tette.

Majorka Színház:

Babszem Jankó

Áttanulmányoztunk mintegy huszonhat analóg mesét (Hüvelyk Matyi, Babszem Jankó, Hüvelyknőc, Pöttöm Palkó stb.), és megalkottuk belőlük a magunkét. Az évek során beleerősödtünk a közönséget is bevonó színjátszásba. A cirkuszigazgatót és a két martalócot alakító nézőn is múlik, milyen lesz az előadás.

Szamárfül Projekt:

Brub – egy zokni, aminek párja nincs

interaktív zenés bábelőadás, 3 éves kortól

Brub egy zokni. Tényleg csak egy, hiszen párja nincs. Ábel fiókos szekrényében él. Páratlan barátaival – Trappal, Kexszel és Uppival – rengeteg kalandon mennek keresztül, de nem ám messzi tájakon, hanem Ábel gyerekszobájában.

Akik játsszák: Berki Szofi, Lőrincz Sándor, Bernáth Dénes

Görbetükör Színi Társulat:

Piroska és a farkas

Kovács Robi foglalkozását tekintve: színész, műsorvezető. A nézők többsége A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismerte meg.

Saját társulatának matiné repertoárjából a klasszikus Grimm-mesét, a Piroska és a farkast adják elő sok interaktivitással és játékkal.

Apró Színház:

A Titentó madár

északi mese szerelemről és igazságról, 3 éves kortól
A mese, amit tollal és pamaccsal írtak.
A gonosz varázslóról, aki elvette a király szemefényét.
A királyról, akit becsaptak.
A királylányról, aki udvari bolonddá változott.

Illyés Gyula:

Az állatok nyelvén tudó juhász

mesejáték, 3 éves kortól

A Mesekocsi Színház előadása.

Tibi, a juhász csuda dolgokon gondolkodik, miközben az állatok nyávogását, nyerítését, cserregését, vonítását hallgatja: „Ezek egymással beszélnek tán?” Jó is volna megtudni! Egy napon érdekes eset történik vele, egy kis kígyóval és annak anyjával. Lesz is belőle nagy gondja, galibája a juhásznak. Még az élete is veszélybe kerül. Asszonykáját úgy szereti, az életét is oda adná neki. De az is szereti ám az Urát, így juhászunk talán megmenekülhet. Persze csak ha segítenek a gyerekek is.

Az igazságtevő nyúl

mesejáték, 3 éves kortól

A Mesekocsi Színház előadása.

Bármilyen versenyben könnyen legyőzheti a Majom a Hangyát, mert sokkal nagyobb nála. Ha egyenlő méretű ellenfele lenne, már nem biztos, hogy ő győzne. Ha egyenlő méretű ellenfél nincs, akkor a feladatot kell a méretre igazítani. Ki tesz igazságot a Majom és a Hangya versenyében? Természetesen egy okos Nyúl és a még okosabb gyerekek. Mókával, tánccal és zenével ünnepeljük a győzelmet.

Majorka Színház:

Zöld Péter

interaktív bújócska-mese, 3 éves kortól

Hogyan sikerül Zöld Péternek elnyernie a királylány kezét a halacska, a kismadár és a rózsabokor segítségével? A klasszikus magyar népmesét gördülő paravánon játsszák a bábosok, amely mögött a mozgató is látszik. A Napot, a felhőket és a tengert a közönség soraiból verbuválják, így a mese végére az egész nézőtér játszik.

Aranyszamár Színház:

Mesekert

mese-játék 3 éves kortól

Az előadás nem más, mint egy séta a mesék kertjében. Mint minden kertben, a mesék kertjében is változatos a növényzet, csakhogy itt virágok és gyümölcsök helyett mesék, versek és dalok teremnek.

Apró Színház: Békakirály

Grimm meséje alapján

vásári komédia / Interaktív meseszínpad

3 éves kortól

1. oldal / 3

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1065 Bp., Nagymező utca 68.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Miklós Melánia
Design és fejlesztés:
bakonyiART

Minden jog fenntartva!