Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpadDixie-Gypsy-Land

A Molnár Dixieland Band előadásában

Illényi Katica a  Molnár Dixieland Band, a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band, 2x 50 perces műsora-vendég Csepregi Gyula és Babos Gyula.
A magyar folklór, más népek népzenéi, a rabszolgáknak elhurcolt négerek amerikai  énekeiből  (gospel, munkadal, spirituálé) továbbá ritmusos elemeiből fejlődő korai jazz formációk (ragtime, blues, cajoun) később a dixieland, a swing kialakulásához vezettek. Ezeknek a történeti tényeknek  zenei bemutatása után többféle stílusból álló irányzatok hangzanak el. Először román, bulgár népzenék egy-két darabja, majd a komolyzenében megjelenő folklór példák (Brahms, Mozart) hangzanak el. A világzene jelenség: a stílusok keveredése, új hangzásokat, esetenként harmónia és ritmusvilágot hoz létre- zeneszámokkal bemutatva. A műfajból műfajba történő átlépések Illényi Katica prózai és zenés narrációja mellett történnek.
Csepregi Gyula, a magyar zenei társadalom szerint Magyarország "vezető szaxofonosa". Nevével közel 500 hazai zenei kiadványon találkozhatunk. Nincs olyan neves hazai előadó, akinek felvételén ne közreműködne, mint vendég szólista. A Magyar Rádió vezető szólistája, az egy ideje önálló Stúdió 11 művészeti vezetője. Öt alkalommal kapott eMR-ton, két alkalommal nívódíjat. Több nemzetközi zenei kitüntetés birtokosa. Babos Gyula, a hazai jazz élet legkiválóbb gitárosa. Számos hazai és nemzetközi művésszel lép fel, készít velük lemezt. 1977-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára. Számos díj és kitüntetés birtokosa, 2005-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjét. A swingtől a modern jazz-ig kalandozik. Hitvallása:" A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív összefoglaló zenébe"
Illényi Katica nemzetközileg elismert méltán rendkívül népszerű hegedűművész, aki az egész programot átfogja, összeköti. A Balogh Kálmán GCB szintén kiváló referenciákkal rendelkezik USA-tól Ázsiáig, elsősorban a kuriózumként jelen lévő, minden stílusban otthon lévő cimbalmos révén vált ismertté. A Molnár Dixieland Band 46 éve együtt játszó világot járt EMERTON díjas együttes, zenészei több stílusban is otthonosan mozognak. Érdekessége lesz a műsornak hogy a két együttes zenészei időnként keveredve "összeadják" tudásukat.
A megcélzott közönség az a réteg, amely nyitott a zenei újítások irányában, és a felsorolt stílusokat szívesen hallgatja együtt is. Biztos, hogy a műsor remek szórakozást nyújt. A műsor ötlete teljesen újszerű, ezért előélete nincs ebben a zenekari felállásban, bár több hazai jazz-zenész is játszik folklórt és világzenét is tegyük hozzá nagy sikerrel.

Közreműködnek:

Molnár Dixieland Band
Dr.Molnár Gyula
Garay Márta
Sallai Lészló
Fajszi Csanád
Bodó József,
Kiszin Miklós
Kréter Károly

Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band
Balogh Kálmán
Bede Péter
Novák Csaba
György Mihály
Látó Ferenc
Kovács Ferenc

Illényi Katica

Vendég:
Csepregi Gyula, Babos Gyula

Video

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!